COREP Excel XBRL

Hoe ga je als bedrijf om met het feit dat volgende jaar COREP XBRL verplicht word? De Nederlandse Bank en veel andere controlerende instanties zullen COREP in XBRL willen hebben.

XBRL conversie tool

xbrl-corepVeel bedrijven zijn verplicht om COREP aan te leveren bij de Nederlandse Bank. Het gaat hier vooral om financiële instellingen. COREP is een afkorting voor common reporting. Het is een financiële rapport. Deze financiële rapporten dienen online aangeleverd te worden en ze dienen volgende jaar in XBRL formaat te zijn. Dit is voor veel bedrijven een probleem. De meeste bedrijven hebben namelijk nog niet XBRL in hun systeem geïntegreerd. De meeste bedrijven werken met Excel van Microsoft. Het is voor een bedrijf vaak te duur om op korte termijn XBRL in hun systeem te integreren.

Werknemers moeten bovendien met XBRL leren omgaan en hier gaat veel tijd overheen. COREP Excel XBRL is hier de oplossing voor. Door gebruik van een conversie tool kunnen Excel bestanden omgezet worden naar XBRL. Dit is een proces dat bekend is geworden als COREP Excel XBRL.

XBRL word nu ook vaak gebruikt voor het delen van financiële gegevens tussen bedrijven. Investeren in XBRL is dan ook een hele verstandige investering voor elke bedrijf.

Bronnen