Linkbuilding Tips

linkbuilding-tipsLinkbuilding is een zeer belangrijk onderdeel van het maken van een succesvolle website en online business. Echter ligt hier ook de valkuil. Omdat het zo belangrijk is worden er ook sneller fouten gemaakt. We zijn ten slotte allemaal maar mensen en we handelen naar dat wat we weten. Zodra je iets niet weet is de kans dus klein dat je het goed doet.

Een aantal linkbuilding tips zijn ongetwijfeld van harte welkom. Het zal je in ieder geval leren wat je moet weten. Echter ben je er dan nog lang niet. Het uitvoeren ervan is namelijk een ingewikkeld proces. Daarnaast verschilt ook nog eens per bedrijf wat het beste werkt.

Desondanks volgen hier een aantal linkbuilding tips:

  1. Zorg ervoor dat je backlinks relevant voor je website. Google is de laatste jaren een stuk strenger geworden omtrent het gebruik van backlinks. Willekeurige, niet gerelateerde backlinks zijn inmiddels waardeloos. Ze zullen uw Page Rank niet verbeteren en uw pagina zal niet stijgen binnen Google.
  2. Probeer backlinks te gebruiken van websites met een hoge Page Rank. Als u zoekt naar de woorden die gerelateerd zijn aan je website vind je op dit moment waarschijnlijk je concurrenten op pagina 1 en 2 . Het is goed voor de Page Rank van je website om backlinks te krijgen van deze websites. Een deel van de Page Rank van je concurrenten wordt dan gedeeld met jouw website.
    Het is dus verantwoord om backlinks te regelen van hoog gerankte sites. Het nadeel is dat dit een stuk moeilijker is. De beloning voor de tijd die je hierin stopt is het echter waard.
  3. Zorg voor zoveel mogelijk backlinks. Het aantal backlinks is net zo belangrijk als de kwaliteit ervan. Er zijn ontzettend veel mensen op zoek naar backlinks van hoge kwaliteit. De hoeveelheid is daardoor eveneens een factor waarmee je je kunt onderscheiden van de rest. De zoekalgoritmen zien ook dit als een teken van populariteit en dit zal je dus helpen hogerop te komen.

Het kan moeilijk zijn om een complete gids te volgen. Deze linkbuilding tips zullen je in ieder geval helpen bij het maken van de eerste stappen.